Wharfedale Diamond-122

Seriens stora stativhögtalare. Otroligt välbyggda (7.4 kg/styck).

Grymt basstark och fläskig i sitt ljud med ett omfång ner till 45 Hz! Men samtidigt väldigt ren och snygg uppåt i register. Här märker man kraftigt av DNA´t från firmans dyrare Jade-serie! Lovorden från världens recensenter lär hagla över Diamond-122!

Det var en gång...
...en högtalartillverkare som år 1982 släppte en högtalare på endast 5 liter, bestyckad med en 19 mm dome och en 120 mm polypropylenbas. Den här modellen var så speciell att den tog hela marknaden med storm. Diamond har sedan dess starkt förknippats med Wharfedale och har över 30 år ansetts vara något av en referens i den mer överkomliga prisklassen. Men sagan är ännu inte riktigt slut, för med Diamond-100 har Wharfedale planerat att finna ännu fler hem och lyckliga ägare till sina Diamond-skapelser.

Högteknologiska akustikförmedlare
Med Diamond-100 känns det som att Wharfedale satsat lite extra. De vävda Kevlar-konerna till mellanregister- och baselementen känns igen från Diamond-10, men dess profil och motorstruktur påminner mer om den dyrare Jade-serien. Själva konstrukturen, som firman kallar "semi-elliptical break-ups", är en faktor som bidrar till den jämna responsen i återgivningen. Den gjutna "Diamond Pattern" upphängningen är en annan orsak till den låga distorsionen, då konen slår väldigt linjärt.
Diskanten i tyg har ett avancerat och kraftfullt ferrit-magnetsystem, och en vågledare, formad så att hela diskanten ser ut som ett coaxialt element, som både optimerar spridningen samt ger bättre prestanda i mellanregisterområdet.
Delningsfiltret är en annan stor bidragande orsak till att få optimerat eller degraderat ljud. Diamond-100 nyttjar Wharfedale´s senaste "Virtual Speaker" mjukvara, som bl.a. ger högtalarna optimal prestanda både on-axis och off-axis.
Den största kostnaden i en högtalarkonstruktion är oftast kabinettet. Inte ens här har Wharfedale snålat in, där vi kan nämna att flaggskeppet Diamond-159 väger strax över 30 kg styck! Flera paneler har sammansatts till kabinettväggarna och stagen som effektivt dämpar resonanser, medans en speciell nedåtriktad slitz-port teknik (hittas även på stativhögtalarna) ger en ren och djup basprestanda. Återigen är mycket av tekniken hämtad från den dyrare Jade-serien. Wharfedale själva säger att kabinettväggarnas egenljud ligger 35 dB under elementens output. Det låter väldigt lite högtalare, så att säga.


<<< Dölj information

Visa specifikationer >>>

Mått: 354 (H) x 196 (B) x 295 (D) mm
Vikt: 7.4 kg/styck
Garantitid: 2 års garanti

 
<<< Visa fler bilder >>>

Lagerstatus:
Svart ask:
Valnöt:

Välj utförande:

Pris: 2990:-
Antal:

Remembercard: Räntefritt: 24 mån
Du betalar: 197:- i månaden.
Fler betalningsalternativ >>>

Fler produkter från Wharfedale

Wharfedale Onyx-100

Onyx-serien
Med dessa modeller presenterar Wharf

Pris: 3490:-
Läs mer...

Wharfedale Jade 1

Jade serien tillhör Wharfedales bästa!
Detta är minsta

Pris: 6495:-
Läs mer...

Wharfedale Denton 80th Anniversary

"The bass unit features Wharfedale's innovative woven Kev

Pris: 5490:-
Läs mer...

Wharfedale Diamond-102C

Biffig och rejäl center på nästan 11 kg och bestyckad med

Pris: 2990:-
Läs mer...