Rotel RA-1570

Biffig 120 Watts musikalisk förstärkare med digitalingångar och XLR

"En klassvinnare om det handlar om flexibilitet, laststabilitet och ljudtryck. Och ljudmässigt märks det tveklöst att vi har att göra med en kraftfull best som excellerar i konkontroll. Ljudet är rakt, rättframt och mycket tydligt och stereobilden hör till testets bredaste"
Hifi&Musik nr 1-2 2014

RA-1570 - den ´moderna´ stereo-förstärkaren
Som alltid när vi talar om förstärkare från Rotel så är de byggda med en rejäl strömförsörjning och efter deras Balanced Design Concept. Bästa möjliga komponenter inom en budget är alltid en självklarhet med otroligt driftsäkra kretsar. Öppnar man toppdelen på RA-1570 så är den biffiga toroidal-transformatorn garanterat det första man lägger märke till, en helt specialdesignad historia med minimalt magnetiskt läckage till de kringliggande kretsarna. En viktig detalj för RA-1570 är inte uppbyggd med enbart analoga kretsar.
Nej, ta en titt på baksidan så förstår man snabbt att Rotel integrerat ett digitalkort, vars hjärta består av ett DAC-chip från skotska Wolfson. Fem digitalanslutningar finns att tillgå: dubbla optiska, dubbla coaxiala, samt en USB-B. Dessutom finns det en USB A-port på frontpanelen. Så här kan Du ansluta Din digital TV-box, dator, BluRay-spelare, Apple TV m.m. och avnjuta ett förstklassigt ljud.

Utgångssteg byggt med diskreta komponenter
Föregångaren RA-1520 hade en uteffekt på 60 Watt, men det var trots det svårt att få förstärkaren att svettas. Har man hög strömstyrka (Ampere) att tillgå, så har man också en förstärkare med mycket muskler och dynamisk förmåga. Att sedan bygga utgångssteget med diskreta komponenter av riktigt hög klass borgar ju självfallet för en ljudkvalitet som får en att säga ´voila´. Med RA-1570 har Rotel dubblerat uteffekten mot dess föregångare! Som brukligt är effekten ärligt specificerad, och inte fuskangiven, vilket hade kunnat gett falska siffror på 300 Watt ut...
Kort och gott så behöver Du inte bekymra Dig om RA-1570 orkar med Dina högtalare. Det gör den!

• Massiv strömförsörjning byggd kring en rejäl toroidal-trafo
• Inbyggd 24-bits/192 kHz Wolfson WM8740 DAC
• Speciellt utvalda T-Network kondensatorer i signalvägen
• XLR-ingång för prioriterad signalkälla
• Elektronisk precisions-volymkontroll

Balanced Design Concept
Rotel har varit med i svängarna i över 45 år och 15-serien är kulminationen av Rotel´s ´Balanced Design Concept´ filosofi. Nej, detta bygger inte på balanserade kretsar och XLR-anslutningar, utan mer en designstrategi omfattar ett helhetsgrepp i val av komponenter, kretslösningar och kritiska utvärderingar med örat. Komponenter väljs ut efter lyssningar och för dess prestanda och långa hållbarhet. Klicka ut på eBay eller begagnat sidor så kommer Du att finna riktigt gamla Rotel produkter som fortfarande är i livet!
De diskreta komponenterna sammanställs på symmetriska kretsar med stjärnjordning, så att man garanterat får identiska kanaler. Sista steget involverar lyssning och finjusteringar, mer för att tillfredsställa det mänskliga örat än att få bästa resultat i provlabbet vad gäller specifikationer. I grund och botten bygger denna filosofi på att ge en fundamental musikupplevelse snarare än en prövning i ingenjörsutveckling. Men vi kan nog sammanfatta det med att Rotel nog har magiken att kunna mixa ihop dessa två egenskaper.


<<< Dölj information

Visa specifikationer >>>

Mått: 431 (B) x 144 (H) x 350 (D) mm
Vikt: 14 kg
Garantitid: 2 års garanti

 
<<< Visa fler bilder >>>

Lagerstatus:
Svart:
Sista nya svarta exet:

Välj utförande:

Har kostat: 12990:-    Pris: 10990:-
Antal:

Remembercard: Räntefritt: 24 mån
Du betalar: 545:- i månaden.
Fler betalningsalternativ >>>

Fler produkter från Rotel

Rotel RT-12

RT-12 - den moderna radiodelen
Utöver sin digita

Pris: 4590:-
Läs mer...

Rotel RB-1590

• 2x350 Watts klass A/B-förstärkeri
• Massiv nätdel med

Pris: 27990:-
Läs mer...

Rotel RCD-12

Att bygga en CD kring bra teknik
Wolfson´s WM874

Pris: 4490:-
Läs mer...

Rotel CD14

Rotel kan det här med digital teknik, vilket man visade reda

Pris: 6390:-
Läs mer...