REL T5i

Föregångaren T5 satte en ny standard för hur bra en prisbillig subbas kan vara genom att tillföra äkta djupbas som saknats och framförallt att den integrerar perfekt med högtalarna. Dessutom i en enligt oss väldigt sympatisk design.
Med T5i, i som i "improved" har man tagit konceptet ett bra kliv framåt och varenda detalj är utsökt utförd allt från teknik, prestanda till finish.
Många tillverkare hade nog nöjt sig med att ändra lite i designen men REL har en passion i att verkligen driva utvecklingen framåt.
Man har ett helt nytt nedåtriktat baselement av AlloyFibre™ komposit. Själva konen är betydligt lättare än föregångaren, vilket innebär att snabbheten och precisionen i elementet har kunnat förbättrats ytterligare. Själva mittdelen är numer gjord av aluminium som håller talspolen kyld och resterande del är gjord av ett lätt och styvt kompositmaterial. De tål mer och rent praktiskt går det att flytta ännu mer luft med större renhet.
Även väggarna i lådan har blivit ännu tjockare med än stabilare bas som följd.

Slutsteget är av samma klass A/B typ och 125 W som man nyttjat i föregångaren. Väl beprövad då den suttit i över 100.000 REL-basar, men nu med en uppfräschad baksidelayout. Nu finns också möjliget att välja om basen alltid ska vara påslagen eller gå ner i standby när den inte nyttjas.

En annan stor nyhet är att man kan köpa till Arrow. En trådlös sändare/mottagare som räcker upp till 13.7 m som har koppling både för låg- och högnivå. Den dyker upp senare hösten 2015.
Trådlöst kan i vissa fall innebära sämre ljud, men REL själva har verkligen bemödat sig att undvika t ex tidsfel och eliminerar jordproblem så de förespråkar denna lösning då det ger t ex bättre reultat än medföljande högnivåkabel. Installationen blir ju dessutom både enklare och snyggare! Då är det också enkelt att testa var i rummet basen presterar bäst! En bassline Blue kabel försäkrar man dock håller än bättre klass.

Som tidigare nyttjar man sin speciella filterlösning som innebär att basen kommer att integrera perfekt utan att man beskär sidosystemen och att man kan koppla hög- och lågnivå simultant i en hembiouppsättning med separat delning och olika delningsfrekvenser. Läs gärna mer under tekniska specifikationer.

En REL T5i förbättrar i princip 98 % av alla högtalare då den tillför ett område som helt saknats, d v s djupare bas, men framförallt bottenstöd som hjälper övriga register att bli bättre. Man kan prata om mer 3D-känsla i hela ljudbilden då den växer på alla håll och kanter och blir mer dynamisk. Dessutom tillförs kraft i systemet och man kan spela svagare än utan bas och fortfarande följa basgången i musiken.
Vi vet ingenting för dessa pengar som innebär en så stor förbättring i normalfallet! Ännu bättre ljud? Köp 2 st så får man ännu bättre rumsspridning och äkta stereobas! Mer kraft och djup? Gå upp på storebror T7i eller T9i!

<<< Dölj information

Visa specifikationer >>>

Mått: 267 x 317 x 322 mm b x h x d hilevelkontakt bygger ytterligare 44.5 mm på djup.
Vikt: 12 kg
Garantitid: 2 års garanti. 3 år vid registrering hos REL

 
<<< Visa fler bilder >>>

Lagerstatus:
Pianosvart:
Pianovit:
Pianosvart - inkl. trådlös sändare Arrow:
Pianovit - inkl. trådlös sändare Arrow:

Välj utförande:

Pris: 6490:-
Antal:

Remembercard: Räntefritt: 24 mån
Du betalar: 350:- i månaden.
Fler betalningsalternativ >>>

Fler produkter från REL Acoustic

REL Longbow

Ge allting ungefär 10 sekunder. Sen är du uppkopplad och kla

Pris: 3890:-
Läs mer...

REL Bassline-Blue

REL har under 5 års tid arbetat på att ta fram den bästa lju

Pris: 3300:-
Läs mer...

REL no 25

Bas i High End-klass
. Om du trodde att dina Hig

Pris: 74990:-
Läs mer...

REL S3 SHO

Ny uppgraderad version 2016 med högre utnivå och standby-

Pris: 17490:-
Läs mer...