Magnat Monitor Supreme 2002

Fullt ös med stor underhållningsfaktor
Monitor Supreme II-serien är nu inne i sin andra generation. Precis som tidigare så representerar dessa högtalare ett enastående pris/prestanda förhållande, där tyska Magnat lyckats med bedriften att kombinera ett varmt, spelglatt och dynamiskt ljud med hög verkningsgrad och en fruktansvärt fin byggkvalitet till ett mycket överkomligt pris. Ta flaggskeppet, den rejäla 3-vägs modellen Supreme 2002, så är det 46 kg högtalare som står för ljudet! Serien har ett klassiskt och kostnadsbesparande formspråk, där man inte lagt fokus på välvda sidor/hörn, pianolackeringar m.m. utan högsta möjliga ljudkvalitet och finns i svart ask eller mocca finish.

Samtliga element som utvecklats till seriens modeller har finjusterats med Klippel-systemet, där man med laser noggrannt mäter exempelvis konens rörelsemönster. Magnat använder sig genomgående av robusta metallkorgar och generösa magnetsystem, som hanterar rikliga mängder av ineffekter. Mellanregister- och baselementen är uppbyggda med en speciellt legerad cellulosa-kon, som ger en signifikant minskning av partiella vibrationer med samtidig viktoptimering. Det gäller att till ett kostnadseffektivt sätt hitta ett optimalt förhållande mellan styvhet och lätthet. Detta ger elementen både ett följsamt och dynamiskt ljud. Verkningsgraden blir också påtagligt hög. Titta på toppmodellen 2002, som har en känslighet på hela 93 dB!
Lyssnar du till en Monitor Supreme II-modell så kommer du bli glatt överraskad över dess klara mellanregister och mycket kraftfulla basåtergivning. Faktum är att det är en bedrift med en så hög upplösning och dynamisk spänst för dessa pengar.

Även diskanten har genomarbetats rejält med den nya Supreme II-serien. Den 25 mm stora tygdomen drivs av ett starkt ferrit-magnetsystem, som minimerar distorsionen och ger ett utökat frekvensregister. Magnat nyttjar en vågledare som både ger en lätt hornladdning med ett jämnare spridningsmönster, som också ger en mer sömlös övergång till mellanregisterområdet. På grund av platsrestriktioner så har seriens centerhögtalare och den mindre stativmodellen en något mindre dimension på diskantmembranet.

Delningsfiltret arbetar med en branthet på 18 dB/oktav och är fasoptimerat. Komponenterna håller riktigt hög kvalitet. Kabinetten är byggd i solid MDF, där Magnat lagt på vinylfolie i antingen svart ask eller mocca. Anslutningen är single-wire med rejäla, guldpläterade skruvterminaler, som hanterar grova högtalarkablar eller banan/spadpluggar. De tre golvmodellerna samt den stora stativhögtalaren har dubbla basportar, för att kunna flytta bra mängder med luft. Till golvmodellerna medföljer både gummifötter samt metallspikes.


<<< Dölj information

Visa specifikationer >>>

Mått: 267 (B) x 1080 (H) x 335 (D) mm
Vikt: 23 kg/styck
Garantitid: 3 års garanti

 
<<< Visa fler bilder >>>

Lagerstatus:
Mocca:
Svart:

Välj utförande:

Pris: 5590:-
Antal:

Remembercard: Räntefritt: 24 mån
Du betalar: 310:- i månaden.
Fler betalningsalternativ >>>

Fler produkter från Magnat

Magnat MCD1050

+ Tillfredsställande, runt ljud
+ Utmärkt rumskänsla

Pris: 16390:-
Läs mer...

Magnat Monitor Supreme 2002

Fullt ös med stor underhållningsfaktor
Monitor S

Pris: 5590:-
Läs mer...

Magnat Quantum 755

Quantum 750-serien - tekniska höjdpunkter
• Quan

Pris: 13990:-
Läs mer...

Magnat Monitor Supreme Center 252

Fullt ös med stor underhållningsfaktor
Monitor S

Pris: 890:-
Läs mer...