aiFi Ai-1 mk2

aiFi® - utvecklad i Karlstad - är en stackbar Bluetooth-högtalare, som med sin revolutionerande teknologi introducerar ett helt nytt sätt att lyssna på musik. Den smarta stackbarheten gör att flera aiFi®´s - som placeras intill varandra - agerar som en större högtalare. Helt utan sladdar och krångel. Det spelar ingen roll hur många aiFi®´s du stackar. Skillnaden i ljudkvalitet och volym märks direkt.
aiFi® är “rough and tough” i sin lite industriella design, men platsar ändå i finrummet. Bygg din egen “Wall of Sound”, ensam eller tillsammans med andra. Inomhus eller utomhus.

• Stacka upp till 65.000 aiFi®´s!!
• Inbyggd Bluetooth för trådlös ljudstreaming
• Pro grade Line-in / optisk
• Upp till 8 timmars speltid på en laddning

Pneumatiskt balanserade högtalarelement
aiFi® är bestyckad med element tillverkade av aluminium för att tydligt kunna separera även de svagaste ljuden med bravur, samtidigt som de djupare bastonerna river loss. Dessa aluminiumkoner drivs av ett unikt "quad-coil"-lindat motorsystem, som bidrar till en resonansfrekvens som är betydligt lägre än väntat.
De pneumatiskt balanserade passiva radiatorerna är tillverkade av rostfritt stål, så aiFi® ska praktiskt taget kunna hantera alla miljöer. Frontgrillen i stål både skyddar elementen och är noggrant beräknad för att ha så lite inverkan på ljudet som möjligt.

Förstärkeri med DSP & CPU
Då aiFi® är en aktiv högtalare, så sitter det en digitalförstärkare från Yamaha inbyggd, med högklassiga Sagami induktorer som är matchade för att säkerställa en ljudlig prestanda som får rankas till klassen "outstanding" och som har en ypperlig kontroll över händelseförloppet ändå ner till 20 Hz (om nu så var fallet).
aiFi® har även en inbyggd DSP-motor från Analog Devices, som arbetar i 32-bitar och är en bidragande faktor till den höga ljudåtergivningen. Denna DSP tar hand om all inkommande signal och tillämpar den patentsökta Sound Dimension®-teknologin.
aiFi® har en 32-bitars "flytande" 100 MHz CPU (Central Processing Unit) som är värd för den artificiellt intelligenta programvaran. Mjukvaran är uppgraderingsbar antingen via styrappen eller genom att stacka en enhet med en annan, redan uppgraderad dito, något som då sker per automatik.

Den unika stacklingsteknologin
DSP´n jobb är också att "skräddarsy" ljudet beroende på hur flertalet aiFi´s® är stackade. En enhet återger "äkta och ren" stereo, men så fort man börjar stacka flera aiFi´s® horisontellt (i jämnt antal) så riktas höger och vänster kanal till vardera sida. Stackas ojämnt antal enheter uppnås ett "soundbar" läge. Börjar man stacka aiFi´s® vertikalt uppnås en förbättrad basåtergivning. När sex eller fler enheter stackats vertikalt går man in i vad som de värmlandsbaserade utvecklarna kallar ett "line array" läge. Den unika aiFi® stacklingsteknologin erbjuder en mängd olika möjligheter och ljudarkitekturer.
Datan mellan de stackade högtalarna sker genom den patentskyddade WAVEDOT™-teknologin.

Chassikonstruktionen
Det robusta chassit är tillverkad efter en speciell dubbel-antivibrations-teknik, som bidrar till det klara ljudet en aiFi® återger. Innerdelen av chassit är i plast, medans "skalet" är i aluminium.

Anslutningsmöjligheterna
Bluetooth-mottagningen är särklassig, tack vare att man nyttjar Qualcom´s finaste Silicon-chip, som sköter både ljudsignalen och styrappen. Givetvis har aiFi® stöd för aptX-codec.
Utöver Bluetooth så har aiFi® även en 3.5mm ingång, som antingen tar emot en analog stereosignal, alternativt en digital optisk. Ingången hanterar en signal på 2.5V RMS, där ingångssteget är uppbyggt med bipolära J-FET transistorer innan signalen transporteras vidare till en högklassig A/D-omvandlare från Cirrus Logic™.

Styrapp
Det finns även en gratis styrapp att ladda ner från App Store och Google Play. Styrappen fungerar som en fjärrkontroll och går över Bluetooth, med väldigt låg energi. Värt att notera när man startar appen är att line-ingången alltid är förvald, vilket gör att man får manuellt ändra till Bluetooth ifall man önskar trådlös streaming från sin smartphone/surfplatta.


<<< Dölj information

Visa specifikationer >>>

Mått: 184 (B) x 65 (D) x 64 (H)
Vikt: 750 gram
Garantitid: 2 års garanti

YouTube-länk till bl.a. info om mjukvaru-uppdatering >>>
YouTube-länk till bl.a. info om mjukvaru-uppdatering >>>

 
<<< Visa fler bilder >>>

Lagerstatus:
Grå mk2:

Välj utförande:

Pris: 2890:-
Antal:

Fler produkter från Övriga

Opus3 Showcase (Test CD5) SACD/CD

Opus3 är ett oberoende svenskt audiofil-skivbolag som främst

Pris: 150:-
Läs mer...

Fusion Ovation Signature II

En flexibel källa till ditt multizonsystem. En grund för dig

Pris: 6890:-
Läs mer...

Densen B340

Säljes för kunds räkning. Original emballage finns.

Pris: 6900:-
Läs mer...

Attitude-One Almaz

• Högpresterande 40 mm element med kraftfull djupbas och kla

Pris: 775:-
Läs mer...