Thorens TD 907

Thorens flaggskeppsserie är utseendemässigt en hyllning till deras klassiker, men helt moderniserat. Liksom många av dess föregångare använder man sig av en "flytande upphängd" konstruktion för minimal återkoppling. Allt under "huven" är precis nytt och stor möda har lagts på att minimera alla former av "färgningar" så att man erhåller en fantastisk dynamik och alla mikrodetaljer ur vinylens spår. Det har tagit Thorens mer än 3 år att utveckla dessa spelare.

Chassiet är gjort av triCom, en 3 lagers kombo av aluminium/POM komposit som utmärker sig med fantastiska dämpnings egenskaper och hög styvhet. Vikten har optimerats för högsta möjliga prestanda.
För att minska vibrationer har den högprestations synkrona AC motorn monterats direkt på den dämpande chassiet. En precisions rem driver sedan tallriken.
Själva upphängningen består av 3 koniska fjädrar med dämpning som kan justeras uppifrån för exakt fjädring i vertikalt led av tallrik och tonarm. Spelarens lager är en gjord av en specialbehandlad brons med Teflon yta och optimerad för perfekt gång. Två av skivspelarens fötter kan justeras uppifrån vilket förenklar att få spelaren i våg.

TD 907 har en nyutvecklad 10" tonarm TP 92/10". Den har precisionlager och är gjord helt i ickemagnetisk aluminium med en "hylsa" på själva armen som tar bort materialets vibrationer. Grunden kommer från mångfaldigt hyllade TD 309 men har ytterligare förfinats och finns för första gången i 10 tums utförande. Om man önskar kan man dock beställa skivspelaren utan arm.

Tallriken är dels en innertallrik och sedan en yttertallrik och man använder också en speciell dämpning av akryl.

En utmärkande funktion är den justerbara pneumatiska (luftdämpade) interna dämpnings-konstruktionen. Under den tudelade tallriken finns isolering mot triCom cassiet via ett luftfyllt koniskt membran av polypropylen. Förenklat sagt en luftkudde. Denna går att enkelt justera "trycket" i 10 steg med hjälp av ett reglage på baksidan av spelaren. På så sätt kan man ändra spelarens karaktär att passa den egna smaken och anläggningen.

TD 907 - Drömskivspelaren för dig som är kompromisslös!

<<< Dölj information

Visa specifikationer >>>

Mått: 470 x 380 x 140 mm
Vikt: 12 kg
Garantitid: 2 års garanti

Tillverkarens hemsida >>>

 
<<< Visa fler bilder >>>

Lagerstatus:
Utan tonarm - Ange finish i anmärkning:
Svart:
Vit:
Zebrano trä:

Välj utförande:

Pris: 104990:-
Antal:

Remembercard: Räntefritt: 24 mån
Du betalar: 4632:- i månaden.
Fler betalningsalternativ >>>

Fler produkter från Thorens

Thorens drivrem

Standardremmen passar till de flesta Thorens spelare, såsom

Pris: 240:-
Läs mer...

Thorens TD206

Thorens, världens äldsta aktiva hifi-fabrikat, firar 130

Pris: 9490:-
Läs mer...

Thorens nålvåg

Visar nåltryck upp till 3.5 gram.

Pris: 170:-
Läs mer...

Thorens TD 240-2

Thorens bästa helautomatiska spelare, 33-78 varv. Thorens

Pris: 7490:-
Läs mer...