Produkter / Blu-Ray / CD-spelare

Här hittar du våra utvalda produkter.
Saknas något så hör gärna av er!

Blu-Ray
Bluray-spelare har bild upp till 1080p i upplösning (Full-HD) och s k högupplöst HD-ljud t ex True HD. Lasern är en blå stråle med kortare våglängd än den vanliga röda, och kan lagra större datamängder. Med dubbla lager GB mot DVD:ns 8,5 GB.
Alla spelare har olika prestanda, olika ljud- och bildprestanda samt finesser. Billigare spelare brukar vara sämre på bild och ljudkvalitet. Vad passar dig?
En BD-film kan innehålla Max 7.1 ljud, men i dagsläget är det få som har mer än 5.1. Däremot simulerar alla 7.1 förstärkare ut signalen i alla högtalare.
HDMI är ett krav för att få ut högsta bildupplösningen 1080p. Komponentutgången klarar att ge HD-upplösning 720p eller 1080i. Via denna kan man också få de högupplösta ljudformaten.
Alla Blu-Ray spelare är bakåtkompatibla med DVD-formatet, som när det kom på 90-talet var ett stort lyft mot videobandspelaren både i bild och ljud...

CD
En dedikerad CD-spelare är oftast bäst för pengarna på att spela upp CD-skivor.
En CD-skiva bygger på 16 bitars upplösning som är okomprimerad (Flac) och har frekvensomfång 3 Hz till 20 kHz, och innehåller ca 11 gånger mer information än t ex datortjänsten Spotify. Ca 80 minuters speltid är maximalt vad som ryms på skivan. En variant som finns är SACD som har större frekvensomfång och upplösning, men antalet titlar är mer begränsat, och att en spelare klarar formatet innebär inte per automatik att den är bättre än en annan bra spelare.
Det finns många olika tekniker att omvandla den digitala signalen till musik. Det gäller bara att nyttja tekniken väl. Vi har försökt välja ut de bästa i varje prisklass. Vissa jobbar numer med att sampla upp informationen till 24 bitar 192 kHz. Detta kan vara ett sätt att få ut mer dynamik ur skivorna. Funktionsmässigt skiljer det små detaljer mellan spelarna. En sådan kan vara om den klarar att spela upp MP3 komprimerade filer, eller ej.
I regel får man mer dynamik, kraftfullare, större ljudbild och mer "analogt" ljud ju mer pengar man satsar.


<<< Dölj info

Det finns inga varor i kundkorgen.
Min pris: Max pris: